Larry Williams mianowany na stanowisko głównego dyrektora wykonawczego Henniges Automotive

AUBURN HILLS, Michigan, 16 kwietnia 2019 r. /PRNewswire/ — Z dniem 9 kwietnia firma Henniges Automotive, wiodący, międzynarodowy dostawca zaawansowanych uszczelnień i systemów antywibracyjnych na potrzeby branży motoryzacyjnej, awansowała Larry’ego Williamsa na stanowisko głównego dyrektora wykonawczego. Pełniąc rolę głównego dyrektora wykonawczego Williams będzie także zasiadał w radzie i na stanowisku prezesa firmy, które to posady objął w marcu 2016 r. – Larry świetnie sprawdził się w roli przywódcy naszego zespołu, prowadząc do rozwoju działalności na całym świecie i stawiając nas w dobrej pozycji na przyszłość –

skomentował Zhao Guibin, przewodniczący rady dyrektorów Henniges. – Dziękujemy Larry’emu za niesłabnące zaangażowanie i z przyjemnością mianujemy go na nowe stanowisko – dodał przewodniczący. Jako główny dyrektor wykonawczy Williams będzie nadal przewodził działaniom rozwojowym i kładł nacisk na innowacje i rozwój międzynarodowego zespołu.

Na dzień dzisiejszy Henniges obejmuje 19 zakładów produkcyjnych w ośmiu krajach, a roczny poziom sprzedaży przekracza 1 miliard dolarów. Williams planuje skupić się na dalszym rozwoju firmy w kluczowych regionach, w tym w Meksyku, Ameryce Południowej, Europie i Chinach, jednocześnie zapewniając standaryzację między zakładami. – Kiedy dołączyłem do Henniges w 2003 r. szybko znalazłem w sobie pasję do firmy. Jestem dumny z naszego sukcesu pod moją pieczą i z radością podejmę się wyzwań związanych z nową rolą kierowniczą – skomentował Williams. Jestem dumny z naszego sukcesu pod moją pieczą i z radością podejmę się wyzwań związanych z nową rolą kierowniczą – skomentował Williams. – Jako główny dyrektor wykonawczy zamierzam umacniać pozycję Henniges jako wiodącego dostawcy zaawansowanych uszczelnień i systemów antywibracyjnych – dodał nowy dyrektor. Williams został zatrudniony w Henniges początkowo jako wiceprezes do spraw Finansów, a następnie zdobył posadę głównego dyrektora finansowego przed awansem na stanowisko prezesa. Jego sprawdzone umiejętności przywódcze i bogate doświadczenie w branży motoryzacyjnej obejmują trzy dekady. Williams ukończył kierunek MBA na Butler University i studia licencjackie z administracji biznesu na Central Michigan University.

O Henniges Automotive
Firma Henniges zapewnia na potrzeby producentów oryginalnego sprzętu
(OEM) systemy uszczelnień do drzwi, okien, bagażników, bram podnoszonych, szyberdachów i masek. Firma dostarcza na rynek motoryzacyjny także elementy antywibracyjne i systemy oszklenia.
Produkty ?rmy Henniges tra?ają do wszystkich dużych producentów OEM w branży motoryzacyjnej, a jej zakłady znajdują się na terenie
Ameryki Północnej, RPA, Europy i Azji. Firma zatrudnia 8 700 pracowników na całym świecie. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/871193/Williams_Larry.jpg